Home / Uncategorized / Притвор за Мијалков

Притвор за Мијалков

Екс директорот на УБК, Сашо Мијалков, оди во притвор. Од Кривичниот суд, каде што пред два часа беше објавена пресудата за случајот „Титаник 2“, а според која Мијалков беше осуден на три години затвор, тој директно ќе биде спроведен во истражниот затвор „Скопје“.

Обвинителката Фатиме Фетаи побара притвор, бидејќи рече дека постои опасност Мијалков да избега.

Во притвор оди и обвинетиот Бедредин Ибраими. Тој беше осуден на четири години и шест месеци.

И Мијалков и Бедредин имаат право на жалба, но таа не го одложува извршувањето, што значи дека веднаш ќе бидат спроведени во затворот „Скопје“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*