Home / Uncategorized / Притвор и за Владо Јовановски

Притвор и за Владо Јовановски

Судија на претходна постапка го прифати барањето на Јавно обвинителство и му определи 30 дена притвор на Владо Јовановски, кој се сомничи за делото Терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста од член 313 од Кривичниот законик.
Пратеникот Крсто Мукоски предмалку го напушти Судот и си замина без да коментира.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*