Don't Miss
Home / Градска хроника / Ракометниот турнир “Трофеј на Југославија“ во Битола

Ракометниот турнир “Трофеј на Југославија“ во Битола

На 15 март се потпиша договор “Трофеј на Југославија“ да се одржи во Битола. На турнирот ќе учествуваат екипите на Романија, Демократска Република Германија, Шведска, СССР (Исланд, Чехословачка) и домаќинот Југославија.
Според изјавата на генералниот секретар на РСЈ, Љуба Љубичиќ, репрезентацијата на Југославија ќе допатува во Битола на 18 јуни.
Според најавите битолчани од 25 јуни до 1 јули ќе можат да присуствуваат на, така да го наречеме, мало светско првенство.

 

 

Текстот е објавен во 1971 година во Битолски весник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*