Don't Miss
Home / Вести / “Санитарна јама“ на влезот од Ресен за Битола

“Санитарна јама“ на влезот од Ресен за Битола

                 

Денеска на влезот од Ресен за Битола, над бензиската  пумпа на “ Макпетрол “ е монтирана “ санитарна јама “ за дезинфекција на сите патнички и товарни возила кои влегуваат во градот.

          Со поставувањето на оваа “ санитарна јама “  за дезинфекција на возилата, општината Битола смета дека ќе се придонесе за намалување на можностите за пренесување на заразата од пандемијата.

          Ваква “ санитарна јама “ пред извесно време беше поставена и на влезот од Прилеп за Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*