Don't Miss
Home / Политика / СДСМ: Цехот од дефектите во РЕК ќе го платат граѓаните

СДСМ: Цехот од дефектите во РЕК ќе го платат граѓаните

-Она што го кажувавме и на што предупредувавме денеска се случи. РЕК Битола е во тотален колапс. Денеска не се во функција сите три блокови на рударско енергетскиот комбинат- рече на прес-конференција лидерот на битолските социјалдемократи и пратеник, Васко Ковачевски.

-Бидејќи повеќе од 80% од вкупното производство на електрична енергија во земјава доаѓа од овој комбинат, повеќе од јасно е дека по најновата хаварија ќе мора да се изврши интервентен увоз на скапа струја, а цехот на крајот го плаќаме, ние граѓаните“, изјави  Васко Ковачевски, прв човек на  СДСМ Битола.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*