Home / Вести / Синдикатот на РЕК “Осломеј” донираше заштитни скафандери за брзата помош во Кичево

Синдикатот на РЕК “Осломеј” донираше заштитни скафандери за брзата помош во Кичево

Во настојувањето  да се зголеми заштитата на медицинските лица и здравствените работници, Синдикатот на РЕК “Осломеј“ донираше 35 трајни заштитни скафандери во Ургентниот центар-брза помош во Кичево.

За вработените во брзата помош Синдикатот  покрај скафандери донираше и  ракавици, маски и дезинфикциони средства за раце, со цел безбедно давање здравствена услуга на граѓаните на Кичево преку заштита и на пациентите и на медицинските лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*