Home / Вести / Соопштение од Здружението на пензионери

Соопштение од Здружението на пензионери

Почитувани пензионери-грагани на Општина Битола, Новаци и Могила,

Здружението на пензионери Битола ,ги известува сите пензионери, граѓани,  дека е во пстојана координација со ОО на Црвениот  крст Битола и Општина Битола за снабдување и потреба од од основни средства за хигиена ,храна,  лекови како  и други  услуги  за нашите пензионери- граѓани.

Апелираме да се почитуваат препораките ,за заштита и спречување од вирусот COVID-19,   од Министерството за здраство и Владата  на   РСМ  да се седи дома и да не се излегува надвор без потреба .

 Доколку имате потреба  од овие услуги  јаветесе на телефоните 047-236-019 и 070-381-749.  и најбрзо ке бидете услужени во вашите домови.

Ве известуваме  дека на терен се излезени  легитимирани волонтери –тимови ,кои вршат достаување на храна ,средства за хигиена лекови  за сите пензионери и грагани

Останете дома,   Грижата  за јавното здравје  е грижа и обврска  на сите нас.

Здружение на пензионери Битола

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*