Home / Tag Archives: весник

Tag Archives: весник

Весник што преживеа два века

                            Иванчо Тошевски, советник  и лидер на ВМРО ДПМНЕ во својата честитка за јубилејот на Битолски весник пишува: -56 години на Битолски весник, не се мала и несериозна работа. Тоа е опфат на два века, две држави и неколкукратно  ...

Read More »

Демагошка пандемија

                                       Пандемијата со корона вирусот  која го падна светот на колена и која буквално, без  никаква пресуда го стави човештвото во “домашен притвор” колку и да ја мразиме за загубите што ни ги нанесе, ни ги отвори очите за ...

Read More »

Се испитува од што починал пензионерот од Битола

          И покрај тоа што битолската јавност е во исчекување на резултатите од што почина 66 годишниот битолчанец, засега сеуште нема официјална изјава од надлежните институции за тоа кои се прчините за неговата смрт.           Според извори на “ Битолски ...

Read More »

Уредбите на Владата ќе се објавуваат во електронското издание на Службен весник

Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа својата 31-вата седница на која беа усвоени записниците од 13-тиот и 14-тиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус ...

Read More »

Денови кога живите им завидуваа(т) на мртвите

Читајте во најновиот број на Битолски весник, кој веќе е во продажба на сите киосци во градот ексклузивна репортажа за како Италија се справува со корона вирисот од Дејан Азески. Набавете го најновиот број на Битолски весник, весник кој се ...

Read More »

Исклучителна конкуренција за признанијата на Битолски весник

                                     Иако до завршниот дел на Манифестацијата  на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани 2019 “  остануваат уште нешто повеќе од 20 дена, веќе се издвојуваат некои од кандидатите за  престижните признанија.           Во речиси сите кетегории  владее огромна ...

Read More »

Почнаа да пристигнуваат првите купони

                                       Само што ја најавивме акцијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани 2019 “ во нашата редакција и на меил адресата веќе почнаа да пристигнуваат првите купони со предлози за добивање на некое од признанијата.            Ваквиот голем  ...

Read More »

Битолчанец дел од случајот со “рекетрирањето “ од страна на Боки 13

Според информации на порталот на Битолски весник во случајот со Боки 13 е смешан и битолски политичар, кој бил дел од тимот на Боки 13 за изнудување и рекет. Засега не изнесува неговото име во јавноста но според информации на ...

Read More »

Над 15 кандидати за локален лидер на СДСМ

По смената на локалниот лидер на СДСМ, Методија Тасевски и објавувањето на повикот за самокандидирање за нов лидер на Општинската организација досега се пријавиле над 15 кандидати. Според информации на Битолски весник интересот за претседател на Општинската организација е исклучително ...

Read More »

55 години Битолски весник

Редакцијата на „Битолски весник“ свечено го обележа јубилејот 55 години од основањето и излегувањето на неговиот прв број.  Редакцијата на „Битолски весник“ од 1964 година до денес отпечатила 2.815 броеви на весникот без ниту еден ден прекин во издавањето, нагласи ...

Read More »