Home / Tag Archives: градоначалници

Tag Archives: градоначалници

Петок седница на Советот на општината Битолa

Советот на Општината Битола за петок, на 1 септември ја закажа својата 69-та седница. На седницата според предлог одлуката која им е доставена на советниците, треба да се донесе Одлука за распишување на Референдум во општината Битола,  на кој граѓаните ...

Read More »

Советот на ЦРППР го донесе ребалансот на буџетот за оваа година

Сите измени и дополнувања на годишниот финансиски план на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се од таканаречена несуштинска природа. Нема воведување на нови ставки, нови трошоци, ниту пак скратување на постоечките износи. Сите измени, главно, претставуваат внатрешно трансферирање ...

Read More »

Градоначалниците од Пелагонискиот регион со поддршка за Талески

Градоначалниците на Ресен, Прилеп, Кривогаштани и Новаци денеска на прес-конференција ја истакнаа поддршката за градоначалникот на Битола. -Ние Градоначалниците од Пелагонискиот регион јасно и гласно ја изразуваме нашата поддршка  кон нашиот колега Владимир Талевски, кој е класична жртва на судско-политичка ...

Read More »

Седница на Советот за развој на Пелагонискиот регион се одржа во општина Новаци

На петнаесеттата  седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион која се одржа во новите простории на деловниот центар во Новаци  градоначалниците на деветте општини разгледаа околу десеттина точки кои се најдоа на денешниот дневен ред. Седницата започна со ...

Read More »

Градоначалникот на Ресен Ѓоко Стрезовски нов претседател на Советот на Пелагонискиот плански регион

Денеска, во Општина Битола се одржа десеттата седница на Советот на Пелагонискиот плански регион.   Се разгледаа и усвоија проекти што ќе бидат аплицирани од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на јавниот повик од Програмата за финансиска поддршка ...

Read More »

Донација од градоначалниците на Новаци и Могила за гинеколошкото одделение

Празниците се одлична можност за дарување и хуманитарни акции.      Една таква акција,  денеска се случи на гинеколошкото одделение при Клиничката болница во Битола. Имено,  градоначалниците на општините Новаци и Могила, Лазар Котевски и Стевче Пивковски помогнаа финансиски  во  реконструкција  ...

Read More »