Home / Uncategorized / Донација од градоначалниците на Новаци и Могила за гинеколошкото одделение

Донација од градоначалниците на Новаци и Могила за гинеколошкото одделение

Празниците се одлична можност за дарување и хуманитарни акции.

ginikologija 4     ginikologija 1

Една таква акција,  денеска се случи на гинеколошкото одделение при Клиничката болница во Битола.

Имено,  градоначалниците на општините Новаци и Могила, Лазар Котевски и Стевче Пивковски помогнаа финансиски  во  реконструкција  на ова одделение и при  набавката  на нови чаршафи и кебиња за родилките.

ginikologija 3

Раководството на  болницата се заблагодари за донациите.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*