Home / Tag Archives: Илиоски

Tag Archives: Илиоски

Зоран Илиоски:Се затвораат патриоти(те)на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ и денеска протестираше пред Министерството за правда и уште еднаш побара да се ослободат притворените осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Пред присутните се обрати Зоран Илиоски кој кажа дека ова Министерство може слободно да се нарече ...

Read More »

Ковачевски:Битолчани избраа живот во Битола за сите!

Според конечните, а неофицијални резултати од гласањето на локалните избори, од сите 170 избирачки места во општина Битола, бројките се следните: Кандидатот на СДСМ и коалиционите партнери, Наташа Петровска доби 31.337 гласови или речиси 60% а нејзиниот конкурент од ДПМНЕ ...

Read More »

Двојна предност на Наташа Петровска

Според првичните информации од седиштето на СДСМ Битола кандидатот на СДСМ и Коалицијата “ За подобра Македонија “ во Битола Наташа Петровска според изброените гласови  во 52 избирачки места води спрема кадидатот на ВМРО ДПМНЕ Зоран Илиоски со 2;1. За ...

Read More »

Расцеп во ВМРО НП

Во ВМРО Народна се случи вистински расцеп. Додека локалниот лидер на партијата Горан Невеновски му дава поддршка на кандидатот на ВМРО ДПМНЕ  за градоначалник Зоран Илиоски, членството на партијата му дава поддршка на кандидатката на СДСМ Наташа Петровска. Според информациите ...

Read More »

Со оскудниот собир битолчани му испратија порака на Груевски

Голем сенароден митинг во Битола беше помпезната најава од ДПМНЕ, а реалната слика беше ништо повеќе од мал, оскуден собир на плоштадот Магнолија. Дури и нивниот лидер Груевски не ги удостои со присуство на почетокот, дојде при крајот да се ...

Read More »

Никола Груевски: На 15 октомври се гласа за излез од помрачувањето што и се случи на Македонија

Упатувајќи остри критики за работењето на Владата на Заев, лидерот на ВМРО ДПМНЕ и екс премиер Никола Груевски на митингот во Битола истакна дека со доаѓањето на новата власт  наместо живот на Македонија  и се случи помрачување, од кое може ...

Read More »

Митинг на ВМРО ДПМНЕ во Новаци и Битола

Вечерва ВМРО ДПМНЕ ќе одржи митинзи во Новаци и Битола, на кои  ќе ги промовира кандидатите за градоначалници на овие две општини, Лазар Котевски за Новаци и Зоран Илиоски за Битола. Во Новаци митингот почнува во 18 часот, а во ...

Read More »

Лажни вести на ДПМНЕ за мигрантите

Денешната прес конференција   е   за   кандидатот   за   градоначалник-пратеникот Зоран Илиоски и раководството на ДПМНЕ. Потенцираме, за пратеникот и раководството на ДПМНЕ, но не и нивните членови, бидејќи тие, како и сите ние во Битола, не веруваат во лажните вести за ...

Read More »

За најдобрите идеи на граѓаните 20.000 евра

На транспарентноста посветивме и едно цело поглавје во нашата Програма, со конкретни проекти со кои ќе ја интензивираме комуникацијата со секој граѓанин, со урбаните заедници , со бизнис заедницата, малостопанствениците, граѓанскиот сектор , со сите различни и специфични целни групи ...

Read More »

Патронажна служба за изнемоштените лица

Денес ќе најавам еден проект кој како предлог произлезе од самите битолчани, по што извршивме и конкретна анализа на реалните потреби и оправданоста. Општината ќе формира посебен Оддел за давање помош во домашни услови на старите и изнемоштени лица и ...

Read More »