Home / Tag Archives: избор

Tag Archives: избор

“Кромберг и Шуберт” генерален покровител на Изборот!

                           Манифестацијата на Битолски весник “ Избираме  најуспешни битолчани 2018” , која редакцијата на Битолски весник веќе традиционално 20 години по ред ја организира секоја година, се ближи кон својата средишница.           Битолски весник забрзано ги привршува активностите  околу ...

Read More »

Нови(предвремени)избори за стари теми

                                   По ратификацијата на Преспанскиот договор во Парламентот во Атина,  Република(Северна ) Македонија е пред нов избор.           Незадовона од промената на Уставното име, опозиционата ВМРО ДПМНЕ, предводена од лидерот, Христијан Мицкоски  бара нови предвремени парламентарни избори на кои ...

Read More »

Пристигнаа преку 30 предлози за признанијата на Битолски весник

Иако Манифестацијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани “ се организира по 20 пат, досега Редакцијата не памети толкав голем интерес како за годинашниот Избир. До сега, 8 јануари во Редакцијата се пристигнати над 30 предлози за некое од ...

Read More »

Почнува 20 јубилејна акција “Избор на најуспешни битолчани 2018 “

Со крајот на Старата 2018 година , Битолски весник  стартува со подготовките  за годинашната јубилејна, 20 по ред, традиционална Манифестација “ Избираме најуспешни битолчани 2018” Иако до одржувањето на Манифестацијата , петок  22 февруари, (пре)остануваат уште цели два  месеци, сепак ...

Read More »

Битолски весник подготвува спектакуларен избор

До изборот на најуспешните битолчани за 2017 година остануваат уште 23 дена. Уште само 23 дена не делат од денот, кога петок, на 23 февруари, во ресторанот Вавилон ќе бидат прогласени најуспешните битолчани за 2017 година. За тие кои со ...

Read More »

Пристигнаа првите купони со предлози

Само што ја најавивме  Акцијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани 2017 “  во нашата редакција  веќе стигнаа и првите купони со предлози. Нашите редовни читатели, деновиве покрај новогодишните честитки што ни ги испратија,  ги испратија и првите купони ...

Read More »

Кривични пријави за двајца екс училишни директори

Нов случај на малверзации со школскиот превоз во Битола. Секторот за внатрешни работи поднесе кривична пријава против В.Т. кој како директор го оштетил буџетот на средното училиште „Таки Даскало“. Според пријавата В.Т. во текот на учебната 2015/2016 година, и покрај ...

Read More »

Петок седница на Советот на општината Битолa

Советот на Општината Битола за петок, на 1 септември ја закажа својата 69-та седница. На седницата според предлог одлуката која им е доставена на советниците, треба да се донесе Одлука за распишување на Референдум во општината Битола,  на кој граѓаните ...

Read More »

Стартува манифестацијата “Избираме најуспешни битолчани“

Со крајот на старата 2016 година, Битолски весник стартува со подготовките за организирање на традиционалната манифестација “Избираме најуспешни битолчани“, која ќе се одржи по 18. пат. Со одржувањето на 18-та по ред, традиционална манифестација “Избираме најуспешни битолчани“, оваа манифестација, за ...

Read More »

Веле Стефановски нов претседател на Лајонс клуб- Битола

Веле Стефановски, вработен во Стопанска Банка а.д. Битола е нов претседател на Лајонс клубот- Битола , а досегашниот претседател Марјан Танушевски во новата фискална година ќе ја врши функцијата зонски претседавач во Д132 Македонија, или зоната во која се сите ...

Read More »