Home / Tag Archives: извештај

Tag Archives: извештај

ВМРО ДПМНЕ најмногу фрла за реклами

Првите десет дена од кампањата најскапо ја чинела ВМРО- ДПМНЕ, која за промоција во медиумите до сега потрошила 23.000 евра. Најмногу во телевизиите Сител и Нова, додека, рекламирањето на порталите Курир и Република, партијата ја чинело безмалку 4.000 евра. Како ...

Read More »

БИРН:Талески во третиот мандат потрошил по 154 евра на секој битолчанец!

Според истражувањето на БИРН  во третиот мандат на градоначалникот  Владимир Талески за изградба на капитални објекти потрошил по 154 евра по глава на жител. Во отчетот на градоначалникот стои дека од предвидените 135 проекти се реализирани над 500 проекти, но ...

Read More »

Усвоен кварталниот извештај

Битолските советници на минатонеделната седница на Советот на Општина Битола го усвоија кварталниот извештај за четвртиот квартал од минатата буџетска година. Пред советниците и новинарите преку видеопрезентација беше презентиран деталниот финансиски извештај за остварените приходи и расходи во минатата година. ...

Read More »

ФОД ќе гради стопански коплекс во Новаци

Во салата на Советот на општина Новаци денеска се одржа јавен увид и јавна расправа по Нацрт извештај за стратегиска оцена на локална урбанистичка планска документација ЛУПД за оформување на ГП за изградба на стопански комплекс со придружни содржини на ...

Read More »

Усвоен кварталниот извештај

На денешната седница на општинскиот Совет, советниците ги усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината Битола за третиот квартал од 2014 година. Податоците на кварталниот извештај покажуваат дека приходите во буџетот бележат 64,5 проценти реализираност, а со 56,10 ...

Read More »

(Кандидатски) статус

Денеска, кога читателите ќе го имаат в раце овој број на Битолски весник, ќе биде познат Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија на патот кон Брисел. Како и во изминатите 5 години, така и денеска, претставникот на ...

Read More »