Home / Tag Archives: младински

Tag Archives: младински

Зајакнување на улогата на локалниот младински совет во Карпош

Во пресрет на донесувањето на Буџетот за 2018-та година, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев се сретна со претставници од Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), најголемото претставничко тело на младите во нашата држава. Целта на оваа работна средба , ...

Read More »

Поддршка на претприемништвото и малите бизниси

Во рамките на Европската недела на мали и средни претпријатија 2017, Младинскиот културен центар од Битола во соработка со Европската бизнис асоцијација организираше конференција за европската недела на претприемништво, насловена „Поддршка на претприемништвото и малите бизниси“. На конференцијата беа презентирани ...

Read More »

Проект на МКЦ „Обединети младински работници”

Во  Битола  се одржа првиот промотивен настан за проектот „Обединети младински работници”. Проектот е поддржан од Европската Унија во рамки на програмата ИПА ТАИБ 2011 „Понатамошно јакнење и финансиска одржливост на граѓанскот општество”, а е имплементиран од Младинскиот културен центар ...

Read More »

Човекот, најголем капитал на општеството

Неодмна во Скопје, на иницијатива на претседателот  Трифун Костовски  и голем број интелектуалци,  политички аналитичари, уметници,бизнисмени…  е формирано  невладино Здружение на граѓани “ Човекот пред се”. “Човекот пред се” е Здружение на граѓани, формирано со цел да биде коректив во ...

Read More »

Младинско-културен центар во општина Новаци по современи стандарди

По целосната реконструкција на објектот за кој се погрижи општина Новаци, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион го промовираше опремувањето на младинскиот културен центар во Новаци. Центарот за развој на Пелагонискиот регион  со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка ...

Read More »

Битола дел од глобалната прослава на Меѓународниот ден на џезот

Меѓународниот ден на џезот 30 април, годинава во Битола ќе биде одбележан со концерт на Мицанов, Поповски, Јосифовски и Стевковски квартет. Настанот е во организација на УНЕСКО младински клуб на МКЦ – Битола во соработка со “Порта Џез“, со што ...

Read More »

Мотивација на младите во Битола, дел од проектот „Младинско граѓанско образование”

Националниот младински совет на Македонија во склоп на проектот „Младинско граѓанско образование” организираше 40 обуки со различни групи низ целата држава. Секоја обука создаде локален иницијативен тим кој планираше иницијатива на локално ниво по нивен избор во областа на граѓански ...

Read More »