Home / Tag Archives: мото- крос

Tag Archives: мото- крос

Грција останува главна база за тренинг за мото-кросистите

Најголем дел од македонската мото-репрезентација на Македонија, односно возачите кои се натпреваруваат во Источно- европскиот шампионат поради ладното време и немањето услови за тренинг во Македонија, викендите ги поминуваат во Грција. На патеката во Толемаида, Грција, меѓу македонските репрезентативци беа ...

Read More »

Кико и Жолтио во Белград по пехарите

Двајцата битолски мото кросисти Христијан Илиевски – Кико и Борче Костов – Жолтио, кои беа и македонска мото-крос репрезентација, деновиве треба да заминат за Белград, Србија каде треба да ги добијат пехарите за освоените пласмани во мото – крос во ...

Read More »

Кико на прием во Агенцијата за млади и спорт

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески го прими нашиот најдобар мотоциклист младиот битолчанец Христијан Илиоски- Кико. Повод за приемот на нашиот најдобар мотоциклист беше последната победа на Источно Европскиот шампионат во Прилеп, каде ги демонстрираше своите врвни ...

Read More »

Кико и Жолтио се зацврстија на позициите

По одржувањето на силната трка во мото-центарот на Бугарија, на патеката кај градот Тројан, двајцата битолски мото-кросист, кои се и неофицијална македонска репрезентација, Христијан Илиовски – Кико и Борче Костов – Жолтио, по добрите возења само ги потврдија своите пласмани ...

Read More »