Home / Tag Archives: мрежа

Tag Archives: мрежа

Геровски обоен во боите на “Шарената револуција“

Додека Геровски со документи во рацете мавташе кон Палевски, тој врз него истури боја. „Ќе се извиниш или не. Еве ти револуција, фарбам со национални бои – шарената револуција трае. Те фарбам како што ти фарбаше згради. Јас не сум ...

Read More »

Започна реконструкцијата на улицата “Љубојно“

Реконструкцијата на улицата “Љубојно” започна со канализационата мрежа, каде досегашната азбестна цевка која не одговараше за потребите на целата населба, ќе биде заменета со Ф300 полиетиленска цевка. Реконструкцијата на мешовитата канализација ќе се извршува во должина од 212 метри, а ...

Read More »

Конститутивна седница на мрежата за интегриран развој на Пелагонискиот регион

Деновиве во Битола се одржа конститутивна седница на мрежата за интегриран развој на Пелагонискиот регион. Функционирањето на оваа мрежа ќе придоенсе за развој на Пелагонискиот регион преку реализирање на проекти кои во голем дел ќе поттикнат поголем развој на бизнисот ...

Read More »

Еден од двата блока на РЕК „Битола“ приклучен на мрежата

Еден од двата енергетски блока на РЕК„Битола“, по краткиот вчерашен застој, денес е приклучен на мрежа и работи согласно потребите од електрична енергија на тарифните потрошувачи во земјата, на другиот енергетски блок активностите за пуштање во производство се во завршна ...

Read More »

(Не)грижата за водата за пиење добива сериозни размери

Познавачите на (не)приликите, или светските стратези, кои своите планови не ги кројат како кај нас, најчесто од денес за утре, туку на (по)долг рок, тврдат дека во наредниот период водата, која ја има се помалку, ќе биде на повисока цена ...

Read More »

Формирана интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион

Со поддршка на УНДП, Министерството за локална самоуправа и на Центарот за развој на пелагонискиот регион, бeше потпишан договор за формирање на Интегрирана мрежа за регионален развој на општините во Пелагонискиот планински регион, во кој спаѓаат Прилеп, Битола, Кривогаштани, Долнени, ...

Read More »