Home / Tag Archives: општини

Tag Archives: општини

Владата ќе ги раздолжува општините

Првата работа што ќе ја направиме како централна власт е веднаш да интервенираме финансиски да ги стабилизираме општините, најави лидерот на СДСМ Зоран Заев од митингот во Демир Капија. – Јас знам дека сите општини во Македонија должат 382 милиони ...

Read More »

СДСМ води во 37 општини

Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 37 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 15 општини, а на ДУИ во четири. По преборени 14,22 отсто од гласовите, во Битола ...

Read More »

18 општини со блокирани сметки, изборните комисии ќе ги плаќа Владата

На 18 Општини низ Македонија им се блокирани сметките поради неподмирени долгови по повеќе основи. Меѓу овие општини се Охрид, Струга, Куманово, Ресен, Делчево и Тетово. Општините не можат да ги вршат потребните финансиски трансакции, но проблемот може и да ...

Read More »

„Тинкес“ донираше 24.000 литри вода

Компанијата „Тинекс“ денеска донира пакети со 24.000 литри вода за граѓаните погодени со поплавите по вчерашното невреме во Скопско. Донацијата е доставена во основното училиште „25 Maj“ во селото Сингелиќ а од таму водата ќе биде пренесена во кризниот штаб ...

Read More »

Советот на ЦРППР го донесе ребалансот на буџетот за оваа година

Сите измени и дополнувања на годишниот финансиски план на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се од таканаречена несуштинска природа. Нема воведување на нови ставки, нови трошоци, ниту пак скратување на постоечките износи. Сите измени, главно, претставуваат внатрешно трансферирање ...

Read More »

Градоначалниците од Пелагонискиот регион со поддршка за Талески

Градоначалниците на Ресен, Прилеп, Кривогаштани и Новаци денеска на прес-конференција ја истакнаа поддршката за градоначалникот на Битола. -Ние Градоначалниците од Пелагонискиот регион јасно и гласно ја изразуваме нашата поддршка  кон нашиот колега Владимир Талевски, кој е класична жртва на судско-политичка ...

Read More »

Седница на Советот за развој на Пелагонискиот регион се одржа во општина Новаци

На петнаесеттата  седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион која се одржа во новите простории на деловниот центар во Новаци  градоначалниците на деветте општини разгледаа околу десеттина точки кои се најдоа на денешниот дневен ред. Седницата започна со ...

Read More »

Формирана интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион

Со поддршка на УНДП, Министерството за локална самоуправа и на Центарот за развој на пелагонискиот регион, бeше потпишан договор за формирање на Интегрирана мрежа за регионален развој на општините во Пелагонискиот планински регион, во кој спаѓаат Прилеп, Битола, Кривогаштани, Долнени, ...

Read More »