Home / Tag Archives: сектор

Tag Archives: сектор

Министерката за финансии ги објасни финансиските пакет марки

Транспарентноста во јавните финансии не познава добри и лоши времиња. Тука всушност уште повеќе се гледа и дали некоја Влада води отворени финансии или не. Како што известувавме за буџетот во добри времиња – јавно и транспарентно информираме и во ...

Read More »

Загрижувачки состојбите во медиумите

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ), по повод Светскиот ден за слобода на медиумите – 3 мај потсетуваат ...

Read More »

Трибина за развојот на енергетскиот сектор

Академик Глигор Каневче, кој воедно е и професор емеритус на универзитетот„Св. Климент Охридски“, на Техничкиот факултет во Битола одржа предавањена тема „Очекувани правци на развојот на енергетиката во светот и кај нас –Нови предизвици и можност за РЕК Битола“. На ...

Read More »

Преставник на МНД во Владата за развој на граѓанскиот сектор

Македонското научно друштво преку свој член влегува во владата, односно во советот за соработка и развој на граѓанскиот сектор.Од научното друштво во Битола велат дека тоа треба да придонесе за унапредување, потикнување и развој на граѓанскиот сектор во РМ. Во ...

Read More »

ВМРО и Груевски протестираа пред Шутка

Вечерва, опозициската ВМРО ДПМНЕ , во знак на револт од притворите , организираше протест пред истражниот затвор во Шуто Оризари.  На протестот дојде и претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски, но не се обрати, а ги избегна и да одговори ...

Read More »

Живко Митревски обвинува за упад на Мила Царовска во ССМ

Живко Митревски бара оставка од министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска. Спорниот претседател на Сојузот на синдикати на Македонија вели дека Царовска извршила упад во ССМ и направила обид за, како што вели, да биде сменет по незаконски ...

Read More »