Home / Tag Archives: сериозна

Tag Archives: сериозна

Вицепремиерот Пешевски во Новаци и Могила

Вицепремиерот во Владата на Никола Груевски, Владимир Пешевски попладневно пристигна во Новаци, каде што од блиску се запозна со состојбата со поплавените подрачја. Вицепремиерот Пешевски во изјава за медиумите меѓу другото рече дека состојбата во Новаци е навистина алармантна , ...

Read More »

Дуото Герасимец зрачеше со автенитична возбуда

Атрактивното германско Дуо Герасимец делата од Моцарт,Бетовен,Шостакович и Пиацола ги донесе на возбудлив начин на музицирање со што ја динамизираа изведбата. Музицираа  максимално опуштено, страстно и темпераментно со младешки жар и полет, а таа радост флуидно се пренесуваше и врз ...

Read More »

“Така прават сите“ на Моцарт вечерва го отвора “Интерфест 2014“

Организаторите на интернационалниот фестивал за сериозна музика “Интерфест 2014 “ ја објавија програмата за годинашниот фестивал, кој започнува вечерва од 2 октомври и се одржува до 12 октомври во Битола. Свеченото отворање на фестивалот ќе биде вечерва со почеток од ...

Read More »

“Така прават сите“ на Моцарт го отвора 23-ти издание на “Интерфест 2014“

Организаторот на интернационалниот фестивал за сериозна музика “ Интерфест 2014 “ ја објавија програмата за годинашниот фестивал, кој ќе се одржи од 2 до 12 октомври оваа година  во Битола. Свеченото отворање на фестивалот ќе биде на 2 октомври со ...

Read More »