Home / Tag Archives: Цермат

Tag Archives: Цермат

Општината го крие договорот за продажбата на Пелистер на Цермат

-Договорот за продажба на мнозинскиот пакет акции на фирмата Цермат, ние иако постојано го баравме никогаш не го видовме. Затоа не знаеме ни под кои услови Цермат го купи Пелистер  ни под кои го врати клубот на општината.Тоа го знаат ...

Read More »

Цермат против Камчев

Фирмата Цермат, која извесно време беше доминантен сопственик на ФК Пелистер нема никакви обврски спрема Пелистер и сегашниот главен акционер Орце Камчев може слободно да ги инвестира своите 1 милион евра во работењето на клубот за наредната сезона. Ова во ...

Read More »

“ЗК Пелагонија“ го презеде ФК Пелистер

“ЗК Пелагонија“  и уште неколку сестрински фирми на оваа компанија, од денеска се нови сопственици на ФК Пелистер. Според извори на порталот на “Битолски весник“, сите формалности околу преземањето на Клубот од фирмата “Цермат“  се завршени и “ЗК Пелагонија“   и ...

Read More »

“Цермат“ се откажа, нов спонзор во ФК Пелистер

По влегување на Фудбалскиот клуб Пелистер (не)очекувано со писмо до Советот на Општината Битола се огласи и сопственикот на клубот Зоран Ристевски, сопственик на Цермат. Битолската компанија за производство на сладоледи упати барање до Општината Битола за раскинување на договорот ...

Read More »

“Цермат“ сопственик на ФК Пелистер

Денеска, на прес-конференција во ресторанот “Белведере“ беше официјализиран договорот кој беше потпишан пред девет дена помеѓу Општина Битола и новиот доминантен сопственик на ФК Пелистер, битолската компанија „Цермат”. Според договорот „Цермат” во ФК Пелистер има 75 проценти од акциите. Останатите ...

Read More »

Дефинитивно: “Цермат“ нов сопственик на ФК Пелистер!?

Фирмата за производство на сладолед “ Цермат “ од Битола е новиот сопственик на ФК Пелистер! Тој го купува Пелистер во целиот негов износ и ќе биде единствениот сопственик кој ќе располага со 100 оттсто од акциите на клубот. Ова ...

Read More »