Home / Спорт / Дефинитивно: “Цермат“ нов сопственик на ФК Пелистер!?

Дефинитивно: “Цермат“ нов сопственик на ФК Пелистер!?

Фирмата за производство на сладолед “ Цермат “ од Битола е новиот сопственик на ФК Пелистер!
Тој го купува Пелистер во целиот негов износ и ќе биде единствениот сопственик кој ќе располага со 100 оттсто од акциите на клубот.
Ова денеска (не)официјално го потврди сопственикот на “ Цермат “, Зоран Ристевски, кој очекува дека неговата понуда ќе биде прифатена од страна на градоначалникот на Битола д-р Владимир Талески и подоцна од страна на Советот на општината Битола.
Инаку, Зоран Ристевски не сакаше да ги објаснува условите под кои го купи Пелистер, туку остави тоа да го соопшти градоначалникот на Битола, кој според него наводно се согласил со неговата понуда.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*