Don't Miss
Home / Uncategorized / Уапсени бегалците Грујовски – Бошковски

Уапсени бегалците Грујовски – Бошковски

Полицијата вечерва ги уапси Горан Грујовски и Никола Бошковски во Солун од страна на грчката полиција.

Тие двајцата се обвинети во предметите „Таргет“ и „Тврдина“, кои се однесуваат на незаконското следење на комуникациите на илјадници граѓани преку злоупотреба на системите за следење во МВР и за физичко уништување на дел од опремата со која било сторено кривичното дело.

Од 18 јули, кога Апелацискиот суд им изрече мерка притвор обајцата се недостапни за полицијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*