Don't Miss
Home / Спорт / Успешен настап на младите пелистерци

Успешен настап на младите пелистерци

Помладите пионери на фудбалскиот клуб Пелистер родени 2001 година деновиве беа на фудбалски турнир во Варна, Бугарија.

Турнирот беше во организација на бугарското министерство за спорт, а покрај Пелистер како претставник на Македонија учествуваа и екипи од таа возраст од Бугарија, Украина, Србија, Молдавија и Романија.

Турнирот се игра во категоријата мини фудбал, а тренерот на ова генерација млади фудбалери, Димитар Капинковски во Варна поведе десет фудбалери.

 

 

С.Р.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*