Home / Uncategorized / Влатко Ѓорчев координатор на пратеничката група

Влатко Ѓорчев координатор на пратеничката група

ВМРО-ДПМНЕ ја врати позицијата потретседател на партијата и вечерва избра тројца потпретседтели: Митко Јанчев, Александар Николовски и Владо Мисајловски.

Во игра за потпретседател беше и Влатко Ѓорчев, но тој од привремен сега е избран за официјален координатор на пратеничката група, а согласно партискиот Статут не може да има дуплирање на функциите.

ВМРО-ДПМНЕ вечерва избра и нов генерален секретар, а тоа е Игор Јанушев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*