Home / Вести / Вонредна состојба и во наредните 30 дена

Вонредна состојба и во наредните 30 дена

По завршувањето на Советот за безбедност, претседателот Стево Пендаровски образложи дека и во следните 30 дена ќе има вонредна состојба во Македонија.

„Советот за безбедност денеска дискутираше и за одлуката за вонредна состојба. Во изминатиот период добивав извештаи за мерките и активностите кои беа превземани. Исто така добив предлог за воведување на вонредна состојба и во следните 30 дена. Јасно е дека е потребно и во следните 30 дена да има вонредна состојба“, рече Пендаровски кој истакна дека правно не постои во Уставот продолжување на вонредната состојба, и дека ова практично ќе биде нова одлука за воведување вонредна состојба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*