Home / Спорт / ЗА НЕД ДО со 10 учесници освои 23 медали на Светско првенство во Хрватска

ЗА НЕД ДО со 10 учесници освои 23 медали на Светско првенство во Хрватска

Македонскиот тим составен од десет члена освои 23 медали, од кои 11 светски шампионски титули, седум вицешампионски и пет бронзени, односно трети места.

zlatko 4

Воедно, на крајот на Светското првенство во боречки вештини и борби 2014 во Умаг, Република Хрватска, Специјалниот совет на мајстори и Светската федерација на специјална церемонија на мајсторот Златко Неделковски, со посебни почести му додели сертификат Мајстор 8-ми дан во кик-бокс.

zlatko 6

Ова се носителите на медалите по дисциплини: Лајт-контакт борби: -Сара Илиевска – лајт-контакт борби – кат. – 25кг.- злато -Сара Илиевска – лајт-контакт борби – кат. -30кг. – сребро. -Христијан Котевски – лајт-контакт борби – кат. -40 кг.- бронза -Маја Кузманова – лајт-контакт борби – кат. -40 кг. – злато -Били Мишевски – лајт контакт борби – кат. -40 кг. – сребро -Андреј Христовски – лајт контакт борби – кат. -45 кг. – сребро -Маја Кузманова – лајт контакт борби – кат. -45 кг. – злато -Антонио Десковски – лајт контакт борби – кат. -45 кг. – злато -Сунај Мифтар – контакт борби – кат. -65 кг. – бронза -Андреј Иванов – лајт контакт борби – кат. -65 кг. – сребро -Јован Марушевски – лајт контакт борби – кат. -70 кг. – злато Семи контакт борби: -Христијан Котевски – семи контакт борби – кат. -40 кг. – бронза Демонстрации во му-зички форми со традицио-нално оружје. -Христијан Котевски -12 год. – злато -Сара Илиевска -12 год. – сребро -Андреј Иванов -17 год. – злато -Јован Марушевски – музички форми со оружје -17 год. – сребро.

zlatko 1

По големиот успех македонската експедиција од Академијата за боречки вештини За нед до од Битола оствари средба со градоначалникот Владимир Талески.

 

С.Р.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*