Home / Blog Page

Blog Page

Доделени договорите од ТАВ Македонија за општините

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и генералниот директор на ТАВ Македонија, Метин Батак, на свечен настан кој се одржа во Клубот на органите на државната управа, ги доделија ...

Read More »

Чистење на “Црвена река “

Екипите на ЈКП “Водовод” Битола како и секоја година, така и деновиве ги чистеа водните зафати со површинска вода. Според информации од ЈКП Водовод со овие активности на вработените во претпријатието се чистеше зафатот на “Црвена река” за подобра акумулација ...

Read More »

Погребан Лазе Николовски – Лаки

Во присуство на членовите на неговото најтесно семејство најблиските, како и негови пријатели и слушатели, денеска на Светонеделските гробишта во Битола беше погребан сопственикот на Радио 105 – бомбардер , Лазе Николовски – Лаки. Лазе Николовски почина на 69 годишна ...

Read More »

Остварени позитивни финансиски резултати

                        Стопанска банка а.д. Битола и во првата половина од 2021 година го продолжи трендот на остварување позитивни финансиски резултати. И покрај големите предизвици наметнати од пандемијата на вирусот ковид-19, со кои Банката се справува повеќе од една година, ...

Read More »

Јасмина Гулевска повторно кандидатка за градоначалник на Могила

                           СДСМ на претстојните локални избори по втр пат ќе настапи со актуелната градоначалничка  на Могила, Јасмина Гулевска, одлучи Извршниот одбор на СДСМ.             Инаку СДСМ објави уште пет имиња на кандидати за градоначалнци за претстојните локални избори ...

Read More »

Спомен-обележја во чест на американско училиште и болница од Првата светска војна

Американската амбасадорка во Македонија, Кејт Мари Брнз, заедно со градоначалничката на Битола, Наташа Петровска, денеска посетија неколку локации во градот, при што беа откриени и две спомен-обележја. – Во сеќавање на американското училиште за девојки во Битола и американската воспитувачка ...

Read More »

Почина сопственикот на Радио 105, Лазар Николовски – Лаки

Рано изутрината на 68 годишна возраст престана да чука срцето на сопственикот на Радио 105 бомбардер Битола, Лазар Николовски – Лаки. Лазар Николовски почина во Клиничката болница од проблеми со срцето. Погребот на Николовски ќе биде утре на Светонеделските гробишта. ...

Read More »

С О О П Ш Т Е Н И Е

Јавната Установа Национален парк Пелистер – Битола ги известува Откупувачите и Собирачите на боровинки дека бербата на боровинки за 2021 година ќе започне на 3 август.   Собирачите на боровинки треба да се придржуваат кон следниве услови:  – со себе да ја носат легитимацијата ...

Read More »

Во Клиничката болница дониран апарат за функционални испитувња

                        Во рамките на проектот „ Меѓународна агенција за атомска енергија од Виена“, денеска во клинчката болница во Битола беше дониран нов апарат кој ќе служи за функционални испитувања на тироидната жлезда, бубрезите, венската циркулација и малигните заболувања. -Во функција ...

Read More »

Отворен Центар за поддршка на згрижувачки семејства во Битола

                                    Денеска во  Битола  е  отворен   Центар за поддршка на згрижувачки семејства во државата. Новиот центар, кој  ќе понуди поддршка на 113 згрижувачки семејства кои  се грижат за 169 корисници од Пелагонискиот и југозападниот плански регион е  како дел од ЈУ„Домот ...

Read More »