Don't Miss
Home / Blog Pagepage 2

Blog Page

РЕК „Битола“: Целосно ја разбираме загриженоста на жителите на Новаци! Комбинатот ќе направи се што е во рамките на неговите можности за да се спречат слични појави во иднина

Целосно ја разбираме загриженоста на жителите на Новаци за безбедноста во сообраќајот кој се одвива по регионалнот пат кој минува низ селото. Последниот трагичен настан во кој настрада жител на Новаци мора да биде навистина последен. Изразуваме длабоко жалење и ...

Read More »

Едночасовна блокада на патот Новаци – РЕК „Битола” по сообраќајката во која настрада жител на Новаци

Жителите на Општина Новаци организираа предупредувачки протест со блокада на патот Новаци РЕК „Битола” во којшто го искажаа својот револт за тешката сообраќајна несреќа што се случи во петокот, во која смртно настрада жител на Новаци, на возраст од 71 ...

Read More »

„Биди малку смела“ – мотивациски работилници кои поттикнуваат самоистражување

Здружението на граѓани за поинакво делување АРТАКТ Битола го реализираше проектот „Биди малку смела“ кој е поддржан од Министерство за култура како проект од национален интерес. „Биди малку смела креира“ креира “сигурен простор” кој иницира будење на сочувство и меѓусебна ...

Read More »

Известување на КЈП „Нискоградба“ Битола

КЈП „Нискоградба“ Битола ги известува граѓаните на Општина Битола дека утре, среда на 22.05.2024 година, КЈП Нискоградба Битола заради изведување на градежни работи- прекоп на канализација во Горно Оризари на ул. Крсте Нале од ул. 8-ми Септември се до бр. ...

Read More »

Одбележани 188 години од формирањето на Битолската противпожарна служба

Со полагање свежо цвеќе пред спомен плочата на Територијалната противпожарна единица, во Битола беше одбележан 20 Мај, Денот на македонските пожарникари и 188 години од формирањето на Битолската противпожарна служба. Свежо цвеќе положија градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, градоначалникот ...

Read More »

Реквизити и урбана опрема за новиот парк во Нова Битола

Продолжува уредувањето на Новиот парк во Нова Битола. Деновиве се поставуваат спортски и детски реквизити, како и друга урбана опрема која вклучува клупи и корпи за отпадоци. –Со ваквото уредување Битола добива нов простор за одмор и рекреација, но и ...

Read More »

Состанок на Aлијансата на европски универзитети во Битола: Клучната алатка што ја дава „Колорс“ е можноста да се задржат студентите во локалните средини

Клучната алатка што на располагање ја дава Алијансата на европски универзитети „Колорс” е можноста да се задржат студентите во локалните средини каде што работи Универзитетот „Св. Климент Охридски” а сето тоа ќе се овозможи преку сензибилизирање на студентите за значењето ...

Read More »

Генерално чистење на Битола

Трета година по ред, Општина Битола е дел од оганизираната пролетна акција за чистење и селектирање на отпад „Генералка викенд“, која се спроведува на иницијатива на Мен енд Маунтен во соработка со Пивара Скопје и ПАКОМАК. Утрово, акцијата во Битола ...

Read More »

Општинскиот инспекторат со интензивни контроли на терен, дали урбаната опрема на Широк сокак угостителите правилно ја поставиле

Поставувањето на урбаната опрема на најамбиенталната улица во Битола, мора да биде во согласност со утврдените правила и прописи и издадените одобренија од општината. Со цел отстранување на отстапувањата кај некои угостителски објекти и овозможување на доволно пешачка зона, Општинскиот ...

Read More »

Општина Битола од Агенцијата за храна и ветеринарство доби одобрување за прифатилиштето за бездомни кучиња

Пет месеци по доставувањето на барањето од Општина Битола, Агенцијата за храна и ветеринарство, деновиве го достави решението за одобрување на прифатилиште за бездомни кучиња. Во решението е наведено дека, објектот кој изминатата година, Општина Битола го адаптираше за сместување ...

Read More »