Home / Tag Archives: Ајри Демировски

Tag Archives: Ајри Демировски

Песните и аманетот на Ајри живеат на Широк Сокак

Некои рекле дека со смртта на луѓето, умираат и сеќавањата за нив. Но времето на заборавот не е исто за сите. За некои сеќавањата избледуваат уште истиот миг, за други траат извесно време, а за човекот како Ајри Демировски траат ...

Read More »

Омаж за Ајри Демировски

Во преполнетиот двор на Магазата во Битола синоќа во рамките на битолското културно лето “ Бит фест “ беше прикажан омаж за Ајри Демировски, авторот на песната “Битола мој роден крај” и првиот почесне граѓанин на Битола.   Магазата беше ...

Read More »