Home / Uncategorized / Бидете хумани! Итно е потребна помош за битолчанчето Давид Домазетовски

Бидете хумани! Итно е потребна помош за битолчанчето Давид Домазетовски

Давид Домазетовски е 5 – годишно детенце од Битола кое на 22.12.2014 беше хоспитализирано во Клиничката болница “Аџибадем Систина“ во Скопје.

Давид се наоѓа на одделот за неврохирургија и има тумор на мозокот, поточно изразен Hidrocefalus со голем тумор medulloblastoma ventr. IV. Hydrocephalus int.

На детенцето му се извршени две хирушки интервенции и неговата хоспитализација мора да продолжи додека е неопходно.

Се замолуваат сите граѓани кој колку може да донира за да продолжиме еден млад живот да живее!!

Ве замолуваме да ја споделете оваа вест за да му помогниме на семејство Домазетовски!

Моментно има активен телефон за донации на ONE оператор-075/143-502

Исто така во прилог е уплатница со бројот од трансакциската сметка на Давид:

uplatnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*