Home / Tag Archives: академици

Tag Archives: академици

Научна конференција на МАНУ и БАН во Битола

Македонските и бугарските историчари ќе презентираат научни трудови за Македонската револуционерна борба во Пиринска, Егејска и Вардарска Македонија. Ослободителните борби на Македонија од источната криза до Балканските војни е темата на дводневната научна конференција во организација на Македонската и на ...

Read More »