Home / Tag Archives: академска

Tag Archives: академска

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ објави конкурс за упис на 3.543 бруцоши

Вкупно 3.543 студенти бруцоши ќе може да се запишат на Универзитетот „Св.Климент Охридски”-Битола во следната академска година. Од Ректоратот на Битолскиот Универзитет информираат дека во прва година ќе може да се запишат 2.040 студенти во редовната – државна квота за ...

Read More »

Објавен конкурсот за упис на студенти во прва година на Универзитетот „Св.Климент Охридски”-Битола

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за упис на студенти во прва година за академската 2015-2016 година. Од Ректоратот на Универзитетот во Битола информираат дека годинава ќе може да се запишат 3.803 студенти, од кои 2.090 редовни студенти во државна ...

Read More »