Home / Tag Archives: активизам

Tag Archives: активизам

Семпер во акција “16 денови активизам против насилството врз жената”

По повод одбележувањето „16 денови активизам против насилството врз жената”, Здружението за еднакви можности Семпер од Битола реализира повеќе активности. Со отпочнување на кампањата минтиот месец, пред плоштадот „Магнолија” дистибуираше информативен материјал на тема семејно насилство за пошироката јавност на ...

Read More »

Мотивација на младите во Битола, дел од проектот „Младинско граѓанско образование”

Националниот младински совет на Македонија во склоп на проектот „Младинско граѓанско образование” организираше 40 обуки со различни групи низ целата држава. Секоја обука создаде локален иницијативен тим кој планираше иницијатива на локално ниво по нивен избор во областа на граѓански ...

Read More »

Он лајн магазинот “Олабај“ заедно со Здружението “Форум16“ утре организираат јавен настан на Широк Сокак

Утре, на 31 октомври, он лајн магазинот “Олабај“ заедно со Здружението за граѓански активизам “Форум16“ (координатор на „Лице в лице” за Битола) организираат јавен настан “Оригами шоу” на Широк сокак, во периодот од 16:30 до 17:30 часот. Темата на настанот ...

Read More »