Home / Tag Archives: Австрија

Tag Archives: Австрија

Австрија отвори почесен конзулат во Битола

По затворањето на почесните конзулати на Велика Британија, Словенија и Хрватска, во Битола свечено е отворен нов почесен конзулат. Почесен конзулат во Битола отвори Република Австрија, која за почесен конзул ја именува д-р. Валентина Илиева, професорка по германски јазик. На ...

Read More »