Home / Tag Archives: бел

Tag Archives: бел

И црно белиот бал замина во историјата

Година по 11 години, годинава  престана да се организира традиционалниот Црно бел бал на Лајонс клубот  Битола. Наместо бал, под покровителство на некоја амбасада се организира црно бела журка во нокниот клуб  Расчекор. Инаку секоја година Црно белиот  бал  беше  ...

Read More »

Црно белиот хуманитарен бал во знакот на пријателството на Македонија со Кралството на Белгија

Синоќа во Битола,  се одржа традиционалниот и гламурозен  црно- бел хуманитарен бал во организација на битолските лајонси. Оваа година беше  во знакот на пријателството на Македонија со Кралството на Белгија, земјата на чоколадите и вафлите, земја која е политички центар ...

Read More »