Don't Miss
Home / Tag Archives: Билјана

Tag Archives: Билјана

Билјана Дамјановска – Јанчевска добитничка на наградата “ Ајри Демировски “

                             Наградата “Ајри Демировски”, која Битолски весник секоја година посмртно ја доделува, откако тој почина, оваа година отиде во рацете на познатата битолска и македонска интерпретаторка Билјна Дамјановска- Јанчевска. Таа  е родена во Мостар, но цел живот  живее во ...

Read More »

Помина времето на лажни ветувања

Се наоѓаме на уште едно место од градот кое е заборавеноизминатите 12 години. Улицата “Никола Ѓорѓиевски – Никлец”,  е во очајна состојба, а резултатот е незадоволни жители, кои ги уништија своите автомобили, поминувајќи секојдневно по пат со крајнон еестетско и не ...

Read More »