Don't Miss
Home / Tag Archives: Богородица

Tag Archives: Богородица

Одбележан празникот на Пресвета Богородица во Новаци

Со молитви пред иконата на Богородица, богослужба, света божествена литургија и со голем народен собир мноштвото православни христијански верници го слават раѓањето на Мајката Божја, односно Мала Богородица. Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски заедно си митрополитот Петар кој ја ...

Read More »

Македонците ја окупираа Грција

Продолжениот празничен викенд беше причина неколку илјади Македонци како и голем број туристи од Србија да замнат за Грција На граничниот премин  “ Богородица “ кај Гевгелија се создадоа огромни колони на возила кои со часови чекаа да влезат во ...

Read More »