Home / Tag Archives: данок

Tag Archives: данок

Би Милк предвреме го плати данокот на добивка

Битолска млекара изврши предвремено плаќање на вкупните аконтативни обврски за данок на добивка за тековната 2020 година во висина од 15 милиони денари, со надеж и верба дека на тој начин ќе придонесе кон ублажување на последиците од вонредната ситуацијата ...

Read More »

Латас бил заборавен да плаќа данок

Во последната листа на должници на Управата за јавни приходи се наоѓа и фирмата „Тотал маркетинг“ чиј управител е новинарот и уредник, Драган Павловиќ Латас. „Тотал маркетинг“ и должи на државата 23.000 евра за неплатен данок на додадена вредност. Основна ...

Read More »

Телевизиите меѓу привилегираните неплаќачи на данок

Меѓу 37-ти фирми кои биле амнестирани од присилна наплата на долговите во Управата за јавни приходи можно е да се наоѓаат и телевизии блиски до претходната власт на ВМРО-ДПМНЕ. Од УЈП на вчерашната прес конференција одбија да ги именуваат фирмите ...

Read More »