Home / Tag Archives: дигирент

Tag Archives: дигирент

Италијанскиот диригент Алесандро д’Агостини ќе диригира со Камерниот оркестар на концертот “Вечер на пијаното”

В недела, на 26 овој месец, во големата сала на Центарот за култура- Битола, познатиот италијански диригент маестро Алесандро д’Агостини ќе диригира со битолскиот камерен оркестар на целовечерен концерт насловен “Вечер на пијаното”. На концертот ќе бидат изведени дела од ...

Read More »