Home / Tag Archives: документи

Tag Archives: документи

За новинарите бесплатно до Централниот регисетр и Катастарот

Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите. Веруваме дека безплатниот пристап на новинарите до важни документи во земјата ќе ...

Read More »

Седеле дома земале плата

Во текоа на 2016 година, повеќе државни службеници не доаѓале на работа но земале плата за неизвршена работа спротивно на законот, оштетувајќи го буџетот за 824.000 евра, обвини генералниот секретар на владата,Рашковски, информирајќи дека е покрената дисциплинска постапка и најавувајќи ...

Read More »