Home / Tag Archives: Драгор

Tag Archives: Драгор

Нов обид да се исчисти реката Драгор

                   Деновиве, во рамките на втората етапа од чистењето на реката Драгор, се работи на расчистување во делот од Железничкиот мост до Мојсов мост.  Екипите на КЈП „Нискоградба“, со помош на ровокопач и камион, ги отстрануваат наносите, ѓубрето и обраснатите ...

Read More »

Југо фрлено во реката Драгор

Засега непознати сторители, синоќа фрлиле автомобил марка “југо“ во реката Драгор, наспроти Безистенот.    Како се нашло “југото“ во реката Драгор никој не знае и нема официјална потврда. Според наши информации “југото“ било сопственост на подрачното министерство за земјоделство, шумарство ...

Read More »