Don't Miss
Home / Tag Archives: Душан

Tag Archives: Душан

Македонците од Австралија против Договорот со Бугарија

Специјално за Битолски весник од Сиднеј Австралија Душан Ристевски По повод македонскиот национален празник Илинден, најсветлиот датум на македонската историја, Литературното друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј одржа Илинденска средба на 28 јули во просториите на својата Библиотека во Анклиф (Сиднеј). ...

Read More »