Home / Tag Archives: единство

Tag Archives: единство

Лидерите в недела кај Пендаровски

Партиските лидери ја прифатиле поканата на претседателот Стево Пендаровски за лидерска средба оваа недела на 20 октомври, информираше денеска претседателот. Лидерската средба ќе се одржи по одбивањето на Европската унија да донесе одлука за отворање на преговори со земјава. Пендаровски ...

Read More »

Пендаровски:Потребно ни е сега единство

Претседателот, Стево Пендаровски, во денешното обраќање пред нацијата рече дека на Самитот на лидерите на ЕУ, каде не беше постигнат консензус за отворање преговори со Македонија, биле предложени и идеи за поинаков пристап на Унијата кон Македонија и кон Албанија. ...

Read More »

МПЦ станува ќерка на БПЦ

Светиот Синод на Бугарската православна црква одлучи дека, со оглед на тоа што Македонската православна црква (МПЦ) ја признава БПЦ – Бугарска патријаршија за своја Мајка-црква, БПЦ со чувство за својата света должност, ја прифаќа одговорноста да покаже целосно содејство, ...

Read More »

Иванов: Национално помирување ни е потребно повеќе од кога и да било порано

Само со одговорно однесување на 11 декември ќе го означиме крајот на политичката криза и почетокот на националното помирување во Република Македонија, а помирувањето ни е потребно повеќе од кога и да било порано, порача претседателот Ѓорге Иванов, во своето ...

Read More »