Home / Tag Archives: Филип Втори

Tag Archives: Филип Втори

Споменикот Филип Втори во топка

Општина Битола ставија голема топка околу споменикот Филип Втори, поради ниските температури и можните снежни врнежи. Топката е поставена за да се заштити споменикот од оштетување. Претходно, поради временски непогоди, дел од мермерот падна.

Read More »

Исчистен споменикот “Филип Втори“ во Битола

Денеска на пладне започна чистењето на споменикот “Филип Втори“ во центарот на Битола. Чистењето беше на иницијатива на група битолчанки. Тие на таков начин со чистење на споменикот го изразија револтот од бојадисувањето од страна на приврзаниците на таканаречената “Шарена ...

Read More »