Home / Tag Archives: Француки гробишта

Tag Archives: Француки гробишта

Битката за Битола најкрваво поглавје на 20 век

Со полагање на свежи цвекиња на гробовите на алжирскиот војник, Мухамед Бен Лулу, кој припагаше на Првиот африкански пешадиски полк, како и на францускиот војник, роден во Алжир, Албер Виларе, војник на 4 полк на Зуавите, кои загинаа за време ...

Read More »