Don't Miss
Home / Tag Archives: Георгиевски

Tag Archives: Георгиевски

Љупчо Георгиевски режира во Прилеп

Пиреј“ од Петре М. Андреевски, во режија на Љупчо Ѓорѓиевски, е новата претстава што се подготвува во театарот „Војдан Чернодрински“, чија премиера ќе биде на крајот на април. Првпат во драмска форма текстот е изведен во 1982 година во Битолскиот ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ ги истакнаа првите 5 кандидати за градоначалници. Талески на листата на чекање

ВМРО-ДПМНЕ денеска обелодени пет кандидати со кои ќе се „трка“ на локалните избори во октомври. Се работи за Марјан Бајрактаров орален хирург за Струмица, за Петровец Борче Митревски, Славчо Чадиев за Велес, Тони Затковски за Кривогаштани и Зоран Ѓорѓиевски за ...

Read More »