Home / Tag Archives: гимнастика

Tag Archives: гимнастика

За првпат во Битола се одржа Државно првенство во Гимнастика

Со учество на повеќе од 130 ученици во основно образование од сите градови на државата, денес во ООУ „Климент Охридски“, за првпат во Битола се одржа Државно првенство во Гимнастика, под покровителство на Федерација на Училишен спорт во Македонија и ...

Read More »

Завршен натпревар на “А“ лигата во Битола

Во организација на Федерацијата за гимнастички спортови на Македонија, во саботата, во Битола, се одржа завршниот натпревар во гимнастика за сите категории во “А” лигата. На натпреварот зедоа учество над 40 гимнастичарки и гимнастичари кои се сметаат моментно за најдобри ...

Read More »