Home / Tag Archives: гласачи

Tag Archives: гласачи

ДИК ги објави резултатите од гласањето

Државната изборна комисија вечерва ги соопшти конечните неофицијални резултати и освоени мандати на предвремените парламентарни избори. На овие избори гласале 942.334 гласачи. Од нив СДСМ и коалицијта освоиле 327.329 гласа, или 46 мандати ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата освоиле 315.344 гласа, или ...

Read More »

Фантоми

Избирачкиот список повторно е актуелен во државата. Со распишувањето на референдумот, избирачкиот список повторно го сврте вниманието на македонската јавност. Иако граѓаните сеуште имаат време да проверат дали ги има во избирачкиот список или не и дали некој им го ...

Read More »

Двојна предност на Наташа Петровска

Според првичните информации од седиштето на СДСМ Битола кандидатот на СДСМ и Коалицијата “ За подобра Македонија “ во Битола Наташа Петровска според изброените гласови  во 52 избирачки места води спрема кадидатот на ВМРО ДПМНЕ Зоран Илиоски со 2;1. За ...

Read More »

Гласале 377, односно 52,8 отсто од избирачите во Теарце

Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека на избирачкото место број 2011 во Теарце до 17 часот на гласање излегле 377, односно 52,8 отсто од запишани 714 избирачи во Избирачкиот список. Гласањето се одвива мирно и без проблеми. Околу 9 часот имаше петнаесетминутен прекин ...

Read More »