Don't Miss
Home / Tag Archives: Ѓорги

Tag Archives: Ѓорги

Проклетиите на коронавирусот

Пишува Ѓорѓи ТОНОВСКИ Злото што со себе го донесе корона вирусот внесе големи промени во животот на луѓето и во нивното секојдневие. Ги уплаши и ги затвори во домовите. Вакви тажни слики и последен ваков пекол произлезен од природата имаше ...

Read More »

Избори се ближат

Во македонската демократија има бројни примери на изборни денови обележени со многу насилство и злоупотреби, како и со фалсификувани изборни резултати кои не го одразуваа вистинското расположение на електоратот. Тоа во демократската јавност се нарекува „украдена власт” Ѓорѓи ТОНОВСКИ Изборите ...

Read More »

„Наши“ лустратори: Таму луда банда се?! 11/02/2020

Не е јасно дали лустраторите, според Јанкулоска, се луди, или неконтролирани, или неконтролабилни, или неразумни, или случајни (случајно родени ) луѓе, или… Во секој случај, асоцира на став дека тоа се луѓе што немаат ништо заедничко со хуманизам и етичност… ...

Read More »

Ѓорги Лазаревски:Три години ги “архивирав“ прислушуваните разговори

Благодарение на Ѓорѓи Лазаревски, вработен во УБК и поранешен началник на Петта управа, Македонија ги слушна разговорите на поранешната власт, но и дозна дека во УБК се вршело масовно незаконско прислушување. Тој и Ѕвонко Костовски беа обвинети во случајот „Пуч“ дека ...

Read More »