Don't Miss
Home / Tag Archives: градежна

Tag Archives: градежна

Реконструкција на патот за Новаци

Во Новаци официјално почна реконструкцијата на патот Битола – Новаци, кој води и до РЕК „Битола “ во должина од околу еден километар. Се работи за реконструкција на патниот правец кој пред една година, за време на големите поплави кои ...

Read More »

Битолчанец почина откако колегата го прегази со градежна машина

Вчера околу 13,40 часот во Битола во просторот на станбено-деловениот објект во изградба лоциран на ул.„Васко Карангелевски“ во  Нова Битола, во сопственост на градежното претпријатие „Пелистер“, З.М.(47) од Битола возач на работна машина „Бобкет“, извршувајќи работни задачи насипување на стопи, враќајки ...

Read More »

Целосна урбанизација на Златниот рид

Убавиот сон што го сонуваа битолчани што пред неколку години купија локации за изградба на индивидуални станбени објекти на Златниот рид, конечно ќе им се оствари и по подолга неизвесност и чекање наскоро тие ќе можат да почнат со изградба ...

Read More »

Стартува градежната сезона во Битола

Иако временските услови не се стабилни, во Битола стартува градежната сезона. Градежната сезона за 2015 година во Општина Битола започна со втората фаза од реконструкцијата на улицата “Довлеџик“. Во првата фаза од проектот беше изграден кружниот тек, беше реконструиран дел ...

Read More »

Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“,Томислав Стефовски

Првиот човек на градежната компанија “Бетон“ Битола, која до стечајот вработуваше над 600 градежни работници, Томислав Стефовски, ќе треба да одлежи 4,5 години затвор и да плати 4.000 евра судски трошоци за судскиот процес што се водеше против него. Ваквата ...

Read More »

Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“ Томислав Стефовски

Првиот човек  на градежната компанија “ Бетон “ Битола, Томислав Стефовски ќе  треба  да одлежи 4,5 години затвор и да плати 4.000 евра судски трошоци за судскиот процес. Ваквата пресуда ја донесе Основниот суд во Битола по завршувањето на судскиот ...

Read More »